Αρχική > Ενημέρωση > Ξεκίνησε ο 3ος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!»

Ξεκίνησε ο 3ος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!»

Την έναρξη του τρίτου πανελλήνιου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», ανακοίνωσαν ο ΣΕΒ και η Eurobank, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν πριν από τέσσερα χρόνια για την ανάδειξη της έρευνας, της καινοτομίας, της γνώσης και των ανθρώπων που τις υπηρετούν στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος έχει καταστεί θεσμός, γνωρίζοντας την αποδοχή της επιστημονικής, ερευνητικής και οικονομικής κοινότητας της χώρας, και συνεχίζεται την περίοδο 2014 – 2015 με την τρίτη διοργάνωσή του. Συμβάλει στην ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, ουσιαστικών προϋποθέσεων για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Με στόχο την ενθάρρυνση της έρευνας της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, ο διαγωνισμός «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» επιβραβεύει καινοτόμες ιδέες, υπηρεσίες και προϊόντα, με προοπτική την εμπορική τους αξιοποίηση και στηρίζοντας, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, μια Ελλάδα που σκέπτεται, παράγει και καινοτομεί.

Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων, ο Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας συνεχίζει να αναδεικνύει τη διασύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την επιχειρηματική δραστηριότητα ως άξονα ενός εθνικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση.

Aξιοσημείωτο είναι ότι στον 1ο Διαγωνισμό υποβλήθηκαν 297 υποψήφιες προτάσεις, εκ των οποίων οι 91 στο πεδίο της έρευνας (30 %) και οι 206 στο πεδίο της καινοτομίας (70%). Αντίστοιχα, στον 2ο Διαγωνισμό υποβλήθηκαν 242 υποψήφιες προτάσεις, 60 στο πεδίο της έρευνας, και 182 στο πεδίο της καινοτομίας.

Στον διαγωνισμό έχουν δυνατότητα να συμμετάσχουν ερευνητικές ομάδες, μεμονωμένοι ερευνητές, οι οποίοι πρέπει να έχουν συνεργασία με ερευνητικά κέντρα, ιδρύματα ή πανεπιστήμια στην Ελλάδα, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται παραγωγικά ή/και ερευνητικά στην Ελλάδα, όπως και ιδρύματα της χώρας που δραστηριοποιούνται στον χώρο της έρευνας. Η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων είναι η Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 (ώρα 17:00).

Θα απονεμηθούν συνολικά 4 βραβεία: πρώτο (Α’) και δεύτερο (Β’) βραβείο για την Εφαρμοσμένη Έρευνα, και πρώτο (Α’) και δεύτερο (Β’) βραβείο για την Καινοτομία. Τα βραβεία του διαγωνισμού είναι χρηματικά, ύψους 15.000 ευρώ το κάθε Α” Βραβείο και 8.000 ευρώ το κάθε Β” Βραβείο.

Οι όροι συμμετοχής και το κείμενο της προκήρυξης είναι αναρτημένοι στον ιστότοπο του διαγωνισμού www.kainotomeis.gr. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον παραπάνω ιστότοπο.