Αρχική > Ενημέρωση

Ενημέρωση

Στρατηγική συνεργασία Mastercard και myPOS με το “βλέμμα” στις ΜμΕ

Πέμπτη, Φεβρουάριος 27, 2020 - 17:30

Στρατηγική συνεργασία για την προώθηση λύσεων πληρωμών με κάρτες σε μικρές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, υπέγραψε η Mastercard και η myPOS.

H συνεργασία έχει στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των μικρών επιχειρήσεων με καινοτόμες λύσεις για την αποδοχή συναλλαγών μέσω καρτών, σχεδιασμένες να καλύπτουν τις ανάγκες τους και σε τιμές που να ταιριάζουν στον προϋπολογισμό τους.

Οι...

Η AVIS “μπαίνει” στο Car Sharing σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων

Πέμπτη, Φεβρουάριος 27, 2020 - 16:41

Την πρώτη Car Sharing εφαρμογή στην Ελλάδα, πρόκειται να παρουσιάσει η Avis σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς βρίσκεται ήδη στη διαδικασία πιλοτικής λειτουργίας του.

Αυτή τη στιγμή, η Avis έχει πενήντα αυτοκίνητα στους δρόμους της Αθήνας, ενώ η εφαρμογή cAr on Demand, μέσα από την οποία θα “ξεκλειδώνει” ο χρήστης το αυτοκίνητό του είναι ήδη διαθέσιμη σε iOS και Android....

Scan4Chem: Η εφαρμογή που ανιχνεύει επιβλαβή χημικά σε προϊόντα

Πέμπτη, Φεβρουάριος 27, 2020 - 15:47

Το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσίασε την εφαρμογή Scan4Chem η οποία αναπτύχθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου LIFE AskREACH.

Με την εφαρμογή αυτή, οι καταναλωτές μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να ενημερώνονται για ουσίες πολύ υψηλής ανησυχίας σε προϊόντα καθημερινής χρήσης (οδοντόβουρτσες, παιχνίδια, αθλητικά ρούχα,...

Samsung: Νέο Chip για την ασφάλεια των δεδομένων σε κινητές συσκευές

Πέμπτη, Φεβρουάριος 27, 2020 - 15:04

Η Samsung Electronics Co., παρουσίασε μία νέα λύση Secure Element (SE) με πιστοποίηση Common Criteria Evaluation Assurance Level (CC EAL) 5+ για κινητές συσκευές.

Η νέα SE είναι μια λύση υψηλού επιπέδου ασφαλείας, αποτελούμενη από ένα chip ασφαλείας (S3K250AF) και βελτιστοποιημένο λογισμικό, το οποίο προστατεύει πλήρως τα ιδιωτικά δεδομένα σε απομονωμένο αποθηκευτικό χώρο.

«Τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας αποτελούν εξαιρετικά σημαντικό...

Οι μάσκες δεν προστατεύουν… ούτε από την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Πέμπτη, Φεβρουάριος 27, 2020 - 14:19

Τις τελευταίες ημέρες, βλέπουμε μάσκες παντού γύρω μας, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η εικόνα αυτή είναι ακόμα πιο συχνή στην Κίνα, όπου ο ιός έχει εξαπλωθεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό με χιλιάδες νεκρούς.

Το γεγονός αυτό, δημιούργησε ένα “κενό” στην ήδη υπάρχουσα τεχνολογία: οι κάμερες αναγνώρισης προσώπου δεν μπορούσαν πια να αναγνωρίσουν πρόσωπα κάτω από τις μάσκες! Το πρόβλημα, όπως ήταν αναμενόμενο, λύθηκε σε λίγες μέρες...

CapsuleT Accelerator: Οι ομάδες του δεύτερου κύκλου

Πέμπτη, Φεβρουάριος 27, 2020 - 12:35

Άνοιξε η αυλαία του δεύτερου κύκλου του Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, του πρώτου startup επιταχυντή αποκλειστικά για τον τουρισμό, που έχει δημιουργηθεί από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Στις εγκαταστάσεις του επιταχυντή στην Καλλιθέα, η ομάδα του CapsuleT υποδέχτηκε χθες, στο πλαίσιο ενός ξεχωριστού “Welcoming Event”, τις 10...

Η Toyota “ρίχνει” 400 εκατ. ευρώ στην Startup Pony.ai

Πέμπτη, Φεβρουάριος 27, 2020 - 11:58

Η Toyota επενδύει 400 εκατ. δολάρια στην Startup αυτόνομης οδήγησης Pony.ai, με την οποία συνεργάζεται από το 2019 σε πιλοτικά προγράμματα, για τη δοκιμή αυτόνομων αυτοκινήτων...

ΟΟΣΑ: Καινοτόμο σχεδόν το 60% των ελληνικών ΜμΕ!

Πέμπτη, Φεβρουάριος 27, 2020 - 11:10

Στην Ελλάδα το 57,7% των επιχειρήσεων χαρακτηρίζονται καινοτόμες, σύμφωνα με τη νέα έκδοση του ΟΟΣΑ «Δείκτες Καινοτομίας», στην οποία παρουσιάζονται τα αποτελέσματα για την καινοτομία των επιχειρήσεων για το διάστημα 2014-2016 σε 39 χώρες.

Εστιάζοντας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις...

Η Spin της Ford κάνει “απόβαση” στην Ευρώπη

Πέμπτη, Φεβρουάριος 27, 2020 - 10:43

Η Spin, η εταιρεία ηλεκτρικών πατινιών της Ford, ετοιμάζεται να βγει για πρώτη φορά εκτός ΗΠΑ, λανσάροντας – από φέτος την άνοιξη – τα πατίνια της στην Κολωνία της Γερμανίας και αργότερα και σε άλλες γερμανικές πόλεις.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να υποβάλει αίτηση για σχετική άδεια και στη Γαλλία, ενώ σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα διερευνά τις επιλογές της και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

...