Αρχική > Ενημέρωση

Ενημέρωση

NBG Business Seeds: Οι νικητές του 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Τετάρτη, Ιούνιος 19, 2019 - 19:03

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή βράβευσης των νικητών του 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

Από τις 331 προτάσεις που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, ξεχώρισαν οι 10 καλύτερες οι οποίες και βραβεύτηκαν.

Πρώτη αναδείχθηκε η Linked Business, του Μιχάλη Βαφόπουλου, η οποία...

Η Stoiximan επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Πορτογαλία

Τετάρτη, Ιούνιος 19, 2019 - 16:00

Μέσα από το διεθνές brand BETANO, η GameTech Stoiximan επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στην Πορτογαλία.

Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια, η εταιρεία έχει επταπλασιάσει τον αριθμό των ανθρώπων της και έχει επεκτείνει σημαντικά το γεωγραφικό της εύρος. Αυτή τη στιγμή, απασχολεί περισσότερους από 600 ανθρώπους και δραστηριοποιείται (εκτός από την Πορτογαλία) σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Αυστρία και Ρουμανία...

Μ. Σάλλας: Μονόδρομος η τεχνολογική ανάπτυξη για το πιστωτικό σύστημα της χώρας

Τετάρτη, Ιούνιος 19, 2019 - 15:00

Μια εφ’ όλης της ύλης παρέμβαση για όσα συνέβησαν και όσα προβλέπεται να συμβούν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έκανε σήμερα ο Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος της Lyktos Group, μιλώντας σε ημερίδα του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα: «Ελληνικές τράπεζες: Πυλώνας ανάπτυξης ή μεγάλος ασθενής;».

Ο κ. Σάλλας, μεταξύ άλλων, μίλησε εκτενώς για την εφαρμογή της τεχνολογίας στην τραπεζική αγορά και την...

Η Perceptual Robotics σήκωσε 600 χιλ. ευρώ από την Metavallon VC

Τετάρτη, Ιούνιος 19, 2019 - 14:28

Η Metavallon VC ανακοίνωσε την επένδυσή της στην εταιρεία Perceptual Robotics, η οποία αναπτύσσει αυτόνομα drones και αλγόριθμους ηλεκτρονικής όρασης (computer vision algorithms) για τον εντοπισμό και την ανάλυση σφαλμάτων σε μεγάλες υποδομές.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Κώστα Καραχάλιο, τον Δημήτρη Νικολαΐδη και τον Kevin Lind, δραστηριοποιείται στον χώρο της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης...

Η Seat επεκτείνει τη συνεργασία της με την kicksharing Startup UFO

Τετάρτη, Ιούνιος 19, 2019 - 13:30

Η SEAT επεκτείνει τη συνεργασία της με την Startup κοινόχρηστων ηλεκτρικών πατινιών UFO, μετά την κυκλοφορία του scooter SEAT eXS, για την βελτίωση των αστικών μικρο-μετακινήσεων στην Μάλαγα.

Η κίνηση έρχεται μετά από δύο επιτυχημένους μήνες κυκλοφορίας του Scooter στη Μαδρίτη, όπου έχει τώρα πάνω από 13,000 χρήστες.

Ο Lucas Casasnovas, Product...

Developing Skills, Unlocking your Talent: Όσα έγιναν στην εκδήλωση του ΚΕΠΑ

Τετάρτη, Ιούνιος 19, 2019 - 12:26

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Developing Skills, Unlocking your Talent” (Skills4MSEs) από το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), με την ευκαιρία έναρξης του έργου “Building communities of knowledge for competitive MSEs”, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Balkan-Mediterranean Cooperation Programme 2014 – 2020”.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στους χώρους του Οικοσυστήματος Καινοτομίας ...

Το Facebook, το Libra και το Internet of Money!

Τετάρτη, Ιούνιος 19, 2019 - 11:34

Εχθές σε επιβεβαιώθηκε και επίσημα, από τον ίδιο τον Mark Zuckerberg, η κυκλοφορία ενός νέου ψηφιακού νομίσματος, του ...

Νέα σειρά υπηρεσιών Open Banking από την Mastercard

Τετάρτη, Ιούνιος 19, 2019 - 11:15

Η Mastercard, στο πλαίσιο του συνεδρίου Money2020, παρουσίασε μια νέα σειρά λύσεων Ανοικτής Τραπεζικής (Open Banking), με εφαρμογές και υπηρεσίες, που διασφαλίζουν μεγαλύτερο εύρος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη.

Οι τέσσερις λύσεις, οι οποίες σχεδιάστηκαν με στόχο τη στήριξη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και παρόχων υπηρεσιών πληρωμών στην εκπόνηση συστημάτων Ανοικτής Τραπεζικής, έχουν ως εξής:

  • Open...

Μία ημέρα απομένει για το 3rd Hellenic Innovation Forum

Τετάρτη, Ιούνιος 19, 2019 - 11:00

Μία ημέρα έμεινε για το 3rd Hellenic Innovation Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Η εκδήλωση πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Ethos Events με συνδιοργανωτή το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.).

Κεντρικό θέμα του Forum θα είναι η σύνδεση της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Κεντρικός Ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι...

Η Γαλλική Startup R-PUR «στοχεύει» να επεκταθεί στην Ασία

Τετάρτη, Ιούνιος 19, 2019 - 10:45

Η R-PUR, μια γαλλική Startup που κατασκευάζει αντι-ρυπογόνες μάσκες προσώπου, θέλει να εξάγει το προϊόν της στην Ασία, απευθυνόμενη σε καταναλωτές στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Παρόλο που η εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι δεν έχει ακόμη προσελκύσει Ασιάτες επενδυτές, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα γραφείο στο Χονγκ Κονγκ και να συνεργαστεί με περιφερειακούς εταίρους, τους οποίους αρνήθηκε να κατονομάσει,...