Αρχική > Ενημέρωση

Ενημέρωση

H Google μετατρέπει τα κινητά Android σε ένα παγκόσμιο δίκτυο καταγραφής σεισμών

Τρίτη, Αύγουστος 11, 2020 - 17:12

Μετά τη συνεργασία με την Apple για την ευκολότερη ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού, η Google έχει μια νέα αποστολή: να ενημερώνει και να προειδοποιεί ανθρώπους σε όλον τον κόσμο για επερχόμενους σεισμούς, μερικά δευτερόλεπτα πριν αυτοί συμβούν.

Η εταιρεία, ανακοίνωσε σήμερα ότι, σε συνεργασία με δύο αμερικανικούς φορείς (United States Geological Survey και and California Governor’s...

Revolut: Τριπλάσιες ζημίες το 2019, παρά την αύξηση εσόδων και χρηστών

Τρίτη, Αύγουστος 11, 2020 - 16:28

Η βρετανική ψηφιακή τράπεζα Revolut ανακοίνωσε σήμερα ότι το 2019 κατέγραψε τριπλάσιες ζημίες, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία, σημείωσε συγκεκριμένα απώλειες 106,5 εκατ. λιρών, ενώ το 2018 το αντίστοιχο ποσό άγγιζε τα 32.9 εκατ. λίρες. Αυτό, παρά το ότι πρώτον, τα έσοδα της Fintech αυξήθηκαν κατά 180% στα 162.7 εκατ. λίρες και δεύτερον, η πελατειακή της βάση αυξήθηκε από 3.5 σε 10 εκατ. χρήστες.

“Παρόλο που έχουμε ακόμα δρόμο να κάνουμε, είμαστε...

Χρηματοδότηση 10 εκατ. δολαρίων για την ιταλική Eggtronic

Τρίτη, Αύγουστος 11, 2020 - 15:33

Η ιταλική Eggtronic, Startup η οποία αναπτύσσει προϊόντα ασύρματης φόρτισης, όπως ασύρματους φορτιστές, Power Banks και Adapters, εξασφάλισε χρηματοδότηση Α’ Γύρου, ύψους 10 εκατ. δολαρίων, από την Rinkelberg Capital.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε από τον Igor Spinella στην Modena της Ιταλίας, έχει σήμερα γραφεία και εγκαταστάσεις παραγωγής στις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Κίνα. Το προϊόν για το οποίο είναι πιο δημοφιλής, είναι ο ασύρματος φορτιστής λάπτοπ και τα ασύρματα ακουστικά...

Practio: Μια Startup θέλει να μετατρέψει τα φαρμακεία σε “μίνι νοσοκομεία”

Τρίτη, Αύγουστος 11, 2020 - 14:40

Η πλατφόρμα ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης Practio, με έδρα την Κοπεγχάγη, εξασφάλισε 8,2 εκατ. ευρώ σε ένα μείγμα δανεισμού και ιδιωτικής χρηματοδότησης. Του γύρου, ηγήθηκε το σουηδικό VC Spintop Ventures, με τη συμμετοχή του γερμανικού PHOENIX Group και της Carl Westin, επενδυτικής εταιρείας που εστιάζει στην ψηφιακή υγεία.

Η Startup από την Σκανδιναβία σκοπεύει να μετατρέψει τα φαρμακεία σε σημεία άμεσης φροντίδας για τις γειτονιές που εξυπηρετώντας, ωφελώντας με αυτόν τον τρόπο...

Η Bayer εξαγοράζει την βρετανική Kandy Therapeutics για 875 εκατ. δολάρια

Τρίτη, Αύγουστος 11, 2020 - 12:56

Στην εξαγορά της βρετανικής Biotech Kandy Therapeutics, προχωρά σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Bayer, αναπτύσσοντας έτσι το “χαρτοφυλάκιο” των υπό ανάπτυξη φαρμάκων της για τη υγεία των γυναικών.

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία, θα καταβάλει συνολικά 875 εκατ. δολάρια για την εξαγορά, σε “δόσεις”. Η πρώτη, ύψους 425 εκατ. δολαρίων θα δοθεί προκαταβολικά και το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί σε διάφορα στάδια μέχρι το λανσάρισμα της θεραπείας της εταιρείας.

Η...

GentiBio: Χρηματοδότηση 20 εκατ. δολαρίων από Novartis και άλλους επενδυτές

Τρίτη, Αύγουστος 11, 2020 - 12:35

Χρηματοδότηση 20 εκατ. δολαρίων από την OrbiMed, το Novartis Venture Fund και την RA Capital Management εξασφάλισε η Startup GentiBio, η οποία εδρεύει σε Βοστόνη και Ισραήλ. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι υπέγραψε αποκλειστικές συμφωνίες αδειοδότησης με το Seattle Children’s Research Institute, το Benaroya Research Institute στο Virginia Mason (BRK) και το MIGAL Galilee Research Institute (MIGAL).

Η GentiBio επικεντρώνεται στη δημιουργία τεχνητών Τ λεμφοκυττάρων, για τη θεραπεία...

Το Facebook “ποντάρει” στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τις πληρωμές

Τρίτη, Αύγουστος 11, 2020 - 11:56

Το Facebook φαίνεται να επιταχύνει τις προσπάθειες ανάπτυξης που κάνει στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου και των πληρωμών, με τη δημιουργία ειδικού τμήματος εντός της εταιρείας που θα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό.

Το νέο τμήμα ονομάζεται Facebook Financial (για συντομία F2) και θα διαχειρίζεται όλα τα projects της εταιρείας γύρω από τις πληρωμές, συμπεριλαμβανομένου του...

American Express: Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της Fintech Kabbage

Τρίτη, Αύγουστος 11, 2020 - 11:07

Σε “προχωρημένες συζητήσεις” για την εξαγορά της Kabbage Inc., που υποστηρίζεται από επενδυτές όπως η SoftBank, βρίσκεται η American Express, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Kabbage είναι μια Fintech με έδρα την Ατλάντα, η οποία παρέχει δάνεια απευθείας σε μικρές επιχειρήσεις και καταναλωτές μέσω μιας αυτοματοποιημένης πλατφόρμας. Η AmEx είναι ήδη ο μεγαλύτερος πάροχος πιστωτικών καρτών σε μικρές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ. Με την Kabbage, η εταιρεία μπορεί να αναδειχθεί...

Nikola: Μεγάλη συμφωνία για 2.500 ηλεκτρικά απορριμματοφόρα

Τρίτη, Αύγουστος 11, 2020 - 10:43

Η αμερικανική εταιρεία Nikola, που ασχολείται με την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, κατάφερε να κλείσει μια μεγάλη συμφωνία με τον κολοσσό διαχείρισης αποβλήτων Republic Services για την παροχή αρχικά 2.500 και σε δεύτερη φάση 3.000 ηλεκτρικών απορριμματοφόρων μηδενικών εκπομπών.

Οι παραδόσεις είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν το 2023, ενώ η δοκιμή στους δρόμους θα γίνει στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022. Κάθε φορτηγό θα έχει κινητήρα 1.000 ίππων και θα είναι ηλεκτροκίνητο...

Τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσει η Ioniq της Hyundai, έως το 2024

Δευτέρα, Αύγουστος 10, 2020 - 15:45

Ως αυτόνομο brand, αφιερωμένο στην ηλεκτροκίνηση, θα λειτουργεί πλέον η Ioniq, θυγατρική της Hyundai, όπως ανακοίνωσε χθες η αυτοκινητοβιομηχανία. Μάλιστα, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η εταιρεία θα λανσάρει τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ξεκινώντας το 2021 με το Ioniq 5, ένα μεσαίου μεγέθους SUV.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το αυτοκίνητο, εκτός από το ότι (όπως όλα τα επερχόμενα μοντέλα) θα βασίζεται στο E-GMP (Electric Global Modular Platform) της Hyundai...