Αρχική > StartUps > Infoscope Hellas

Infoscope Hellas

Κλάδος:

H εταιρεία Γ. Ευθυμίου - Α. Λουτράρης Ο.Ε. με διακριτικό τίτλο Infoscope Hellas ιδρύθηκε το 2012 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η ιδρυτική ομάδα αποτελείται από νέους ηλεκτρολόγους μηχανικούς & μηχανικούς υπολογιστών, που διακρίνονται για το πάθος τους για την καινοτομία και την παραγωγή προϊόντων με ιδιαίτερη αξία για τους πελάτες τους. Η Infoscope Hellas ασχολείται με εφαρμογές τηλεμετρίας και με εξειδικευμένες διαδικτυακές εφαρμογές.

Οι εφαρμογές τηλεμετρίας έχουν ως σκοπό την εποπτεία και τη διασφάλιση ορθής λειτουργίας των εγκαταστάσεων των μονάδων παραγωγής των πελατών. Περιλαμβάνουν:
- Τη συλλογή κρίσιμων δεδομένων από τον εξοπλισμό.
- Τη διάθεση τους σε διαδικτυακή πλατφόρμα παρουσίασης.
- Την ειδοποίηση σε περίπτωση μη ορθής λειτουργίας.
- Τον τηλε-έλεγχο για τη ρύθμιση διαφόρων παραμέτρων λειτουργίας του εξοπλισμού.

Καταγράφονται κρίσιμα μεγέθη όπως:

- Θερμοκρασία & υγρασία σε ψυγεία, καταψύκτες, ψυκτικούς θαλάμους, θαλάμους ωρίμανσης, βραστήρες, κλιβάνους, εξειδικευμένο εξοπλισμό (π.χ. τράπεζες βλαστοκυττάρων).
- Στάθμη & πίεση σε δεξαμενές, αντλιοστάσια, γραμμές παραγωγής.
- Ροή υγρών: νερό, λύματα κ.ά.
- Ενεργειακές καταναλώσεις.
- Σχεδόν κάθε μέγεθος που προκύπτει από ανάγνωση αναλογικής ή ψηφιακής εισόδου (ΑΙ/DI).

Πελάτες είναι επιχειρήσεις παραγωγής, επεξεργασίας & εμπορίας τροφίμων & ποτών, supermarkets, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, φαρμακαποθήκες, μικροβιολογικά εργαστήρια, δημόσια κτίρια κ.ά.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιπλέον, η Infoscope Hellas εξειδικεύεται και σε διαδραστικές εφαρμογές ανθρώπου-μηχανής. Έχει αναπτύξει διαδραστικές εφαρμογές για μουσεία, που περιλαμβάνουν σταθμούς πληροφόρησης, παιχνίδια ηλεκτρονικά και παιχνιδοκατασκευές, καθώς και εξειδικευμένες εφαρμογές για τη βιωματική εμπειρία των χρηστών σε εκθέσεις μουσείων.

Ακόμη, έχει αναπτύξει το λογισμικό Eucleides Accessibility Bar, το οποίο χρησιμοποιείται με σκοπό την προσαρμογή του περιεχομένου ιστοσελίδων και λοιπών ηλεκτρονικών εφαρμογών, ώστε να είναι προσβάσιμες σε ΑμεΑ σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο προσβασιμότητας WCAG 2.